5 smarte tips til korrekt affugtning efter vandskade

Hvis du har blevet ramt en vandskade, så funderer du nok på hvordan du skal få styr på problemet efterfølgende. Uanset hvilket vandskadefirma du ringer til, så vil du nok få anbefaler at installere en affugter. Så her får du af os 5 smarte tips til korrekt affugtning ved køb af affugter, eller ved leje af affugtere.

Hus med vandskade på klinkegulv

  1. Temperaturen i rummet ved affugtning bør være mindst 15 °C og højst 30. Så får du en mere effektiv tørring af rummet.
  2. Brug som minimum en affugter, en gerne flere affugtere for at nå en luftfugtighed på omkring 35 – 40 procent. Det er nødvendigt at tørre væggene og gulvet.
  3. Hold altid alle døre og vinduer lukket, når affugteren kører. Ellers bruger den også energi på at affugte luften udenfor.
  4. Du bør ikke affugte en bygning, mens du samtidig arbejder med støvede opgaver. Støvet kan nemlig forstyrre motoren og sensorerne i affugteren.
  5. Er det tale om en vandskade, skal du selv gøre alt, hvad du kan for at minimere skadens omfang, indtil du får fat i forsikringsselskabet og fået installeret en affugter.
Gul affugter i stue med tydelige skimmelvækst på vægge og loft efter vandskade.

Kontakt f.eks. Lej håndværker, for leje af mandskab og affugtere.