Sådan borer du i fliser

Når du arbejder på gør det selv-projekter i f.eks. køkken eller badeværelse, kan du få behov for at bore i vægfliser. Måske skal der opsættes en håndvask eller et skab på en flisebelagt væg.

Med lidt forberedelse og den korrekte fremgangsmåde, er det ikke noget problem.

Inden du går i gang med boremaskinen, er det vigtigt at tjekke for skjulte el- og vandledninger. Se evt. tegninger over huset eller undersøg væggen med en metaldetektor eller et termografikamera.

Hvis der er fri bane, kan du med fordel sætte malertape på det sted, hvor der skal bores i flisen. Således undgår du at boret skrider på flisen og laver ridser. Desuden er det også nemmere at markere på malertape end direkte på flisen. Sæt et kryds og du er klar til at bore.

Sæt boret vinkelret på flisen og hold boremaskinen stille og stabil for at undgå at krakelere flisen eller slå flager af den. Undlad at bruge slag ved gennemboring af flisen, da det kan ødelægge den.

Om muligt kan det anbefales at bore direkte i fugen i stedet for i flisen. Det er nemmere at reparere, hvis du fremadrettet fortryder dit gør det selv-projekt. Måske kan du ikke længere købe den pågældende flise og så ser det naturligvis ikke kønt ud med hul i …..