Tjek prisen før du køber maling

Som nybagt boligejer midt i et større renoveringsprojekt, kører jeg gerne i byggemarkedet et par gange om ugen. Jeg klatkøber, det jeg lige ad hoc står og mangler af skruer, elværktøj, fugemasse m.v.

Problemet med den slags indkøb af værktøj og materialer, som er nødvendige for hurtigt at komme videre til næste trin i projektet er, at jeg ikke når at sammenligne priser.

Det er en dyr måde at shoppe på – rigtig dyr. Senest havde jeg akut brug for loftmaling. Vores hus har 150 m2 rå og ubehandlede listelofter, som er godt gulnet af 35 års røg og os fra køkken og pejs. De kommer til at drikke en del maling.

trip-trap-panelhvid
Trip Trap Panelhvid – Dækkende – Helmat

Det var lørdag og jeg ville gerne hurtigt i gang. Jeg kørte i Bauhaus og fandt frem til en fornuftig loftmaling fra Trip Trap: Panelhvid, Dækkende, Helmat. En relativ dyr maling til 176 kroner literen. Til gengæld lovede etiketten særdeles god dækning, hvilket i sidste ende ville betyde færre penselstrøg for mig.

trip-trap-panelhvid-foerste-lag
Første lag med Trip Trap panelhvid

Loftmalingen fra Trip Trap viste sig også at være relativ drøj i brug og behagelig at arbejde med. Jeg startede ud med et værelse på 10 m2 som en test. Jeg havde håbet at kunne nøjes med to lag men endte med tre – med et super resultat. Desværre havde jeg allerede brugt to liter maling.

Jeg regnede lidt på det. Alle 150 m2 listelofter ville koste mig 5.280 kroner. Det måtte kunne gøre billigere. Jeg ville dog gerne arbejde videre med malingen fra Trip Trap, så gik i gang med at finde alternative leverandører af samme produkt.

Det er heldigvis nemt at finde leverandører og sammenligne priser på nettet – også når det gælder maling. Jeg gik derfor på prissammenligningstjenesten PriceRunner og søgte efter “trip trap panelhvid dækkende”. Det gav mig tre leverandører af fuldstændig samme loftmaling, som jeg havde købt i Bauhaus – blot til helt andre literpriser (eksklusiv evt. fragt):

davidsenshop-logoValget var ikke svært. Det var en no-brainer at bestille den resterende maling hos davidsenshop.dk til under halv pris. Besparelsen for 150 m2 listeloft, sammenlignet med prisen i Bauhaus, var på 2.670 kroner. Så skulle jeg dog selv betale fragten. Til gengæld blev der leveret lige til døren og jeg slap for en ekstra tur til byggemarkedet.

Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange penge jeg yderligere kunne have sparet, hvis jeg havde været mere opmærksom inden indkøb af trærens, malertape, pensler, afdækningspap mv.

Ikke desto mindre er tippet hermed givet videre og jeg har samtidig lavet en note til mig selv om at planlægge mine projekter bedre og bruge mere tid på diverse prissammenligningstjenester. Der er mange af dem – f.eks;

Held og lykke med dit næste gør det selv projekt. Håber du tænker dig om og sparer en masse guld.